Stinzenflora

Home Forums SNTP Stinzenflora

Weergave van 3 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #1029
   Ankie Stoop
   Moderator

   Welke stinzenplanten bloeien er bij jou in de tuin?
   Is ervia jouw tuin een stinzenroute (per fiets) te maken?

  • #1032
   Dick Gastonides
   Deelnemer

   Hi Ankie, eindelijk online op het form. BIj ons bloeien heel veel soorten stinzenplanten. Momenteel loopt een digitale campagne om aandacht te vragen voor Voorjaarsbloeiers en stinzenplanten in het bijzonder. Je kunt de campagne volgen via http://www.groenhaarlemmermeer.nl en via de facebookpagina van De Heimanshof. Twee studenten van de IVN opleiding tot natuurgids hebben posters gemaakt voor een tentoonstelling over de voorjaarsbloeiers/stinzenplanten. Deze kan helaas vanwege corona niet opgebouwd worden. Het ligt klaar voor volgend jaar met een draaiboek voor het opzetten van de tentoonstelling.

   Enkele soorten: Gewoon sneeuwklokje, Groot sneeuwklokje, lenteklokje, zomerklokje, holwortel, vingerhelmbloem, winterakoniet (alweer weg), kievitsbloem, anemonen (wit, geel, blauw), armbloemig look, rijkbloeiend armbloemig look, daslook. Vergeet vast nog wel iets…

  • #1033
   Ankie Stoop
   Moderator

   Heel leuk om dit te delen. Veel tuinen met een ruimte erbij zijn nogal eens op zoek naar nieuw tentoonstellingsmateriaal.
   Johan Gortemoller had het er laatst over dat hij ook tentoonstellingen kon lenen van Nationaal Park Zuid Kennemerland.
   Wij hebben ooit een zwaluwententoonstelling geleend bij regionaal landschap Schelde Durme in Belgie.
   Leuk als de tentoonstelling bij jullie draait hier wat informatie over in de nieuwsbrief te geven en/of mogelijk het komende jaar de geplande stinzenexcursie-route ook via ondermeer jullie tuine te laten lopen.

  • #1046

   test

Weergave van 3 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.