Bijen-Natuurtuin

Zandenboslaan, 1
8072 PP Nunspeet
Gelderland
mrln23@gmail.com
Website: http://natuurtuin.blogspot.com/

1-3

Contactpersoon:
Lydia Mulder tel. 06 11716852 .

Openingstijden:

Op maandagmorgen (9-12u.) werken de vrijwilligers in de tuin.
Op woensdagmiddag 13:30 – 15:30u is er een koffie-inloop voor bezoekers en passanten.

Ligging en bereikbaarheid:

De Bijennatuurtuin ligt aan de zuidoost-rand van Nunspeet, niet ver van de Eperweg, in het Belvédèrebos.

Openbaar vervoer: NS-station Nunspeet en dan een wandeling van ca. 15 min. in oostelijke richting via de Eperweg of met de bus, halte De Sparrenhorst.

Toegang

Gratis. Honden aan de lijn.

Bijen-Natuurtuin

 

De Bijennatuurtuin werd in 1985 naar een ontwerp van D. Verhey aangelegd. Het is een samenwerkingsverband van het IVN, afdeling Noordwest-Veluwe en de Bijenvereniging Nunspeet.

De beplanting werd gekozen ten behoeve van bijen en vlinders, naast nectar- en waardplanten treft men ook streekflora aan.

In de ca. 0,5 ha grote tuin overheerst een groot droog heideveld (heetveld) en het geheel is omzoomd door een bosrand met een bijbehorende kruidlaag.

In 1999 besloot het bestuur de tuin om te vormen tot een heemtuin met diverse biotopen. Verder is er in deze heemtuin een medicinale tuin, een keukenkruidentuin, een vergetengroententuin en een vlindertuin.

In de tuin is naast aandacht voor de bijen (stallen) veel aandacht voor vlinders, insecten, kleine zoogdieren en vogels (kastjes): mezen, boomklever, boomvalk, groene en grote bonte specht.

Een vrijwilligersgroep onderhoudt deze Bijennatuurtuin.

Faciliteiten

Rondleidingen zijn mogelijk na telefonische afspraak. Bij veel planten staan naambordjes en op maandagmorgen (9-12u.) werken de vrijwilligers in de tuin.

Eenmaal per jaar, in mei of juni wordt er een Open Dag met diverse activiteiten georganiseerd.