De Beemd

Oudendijk, 25
9989 EM Warffum
Groningen
kwekerijdebeemd@hetnet.nl
Website: http://www.kwekerijdebeemd.nl

Contactpersoon:
Rik Boehle en Albertje Boehle-Timmer

Openingstijden:

Open zonder afspraak: woensdag t/m. zaterdag 9-17 uur van 1 april tot 1 oktober.

Groepsrondleidingen op afspraak.

Ligging en bereikbaarheid:

Kies op de Hoofdweg in Warffum de afslag Noordpolderzijl, dan links aanhouden de Schaapweg op. Voor de brug links af. Eerste afslag links ligt de kwekerij.

Toegang

Gratis

De Beemd

Deze vaste-plantenkwekerij heeft in de afgelopen 24 jaar een ontwikkeling van pioniers tot een professionele kwekerij van ca. 1000 soorten heem- en vaste planten doorgemaakt. Naast heemplanten en bijzondere vaste planten zijn ook rozen een echt specialisme van De Beemd.

Achter de kwekerij is de natuurtuin die is opgebouwd uit diverse milieus o.a. bostuin, zandtuin, natte tuin en hooiland met de daarbij behorende rijkdom aan inheemse flora en fauna.

Verder is er de tuin achter en terzijde van het kwekershuis, deze is opgebouwd uit verschillende in elkaar overlopende elementen. Zo is er een ommuurde rozentuin met geurende klim- en struikrozen die u via een zuilen rij naar de borders leidt. Deze borders voor zowel schaduw, halfschaduw en zon zijn gesitueerd rond het theeterras en zijn gelardeerd met rozen, vervolgens kom je in de bostuin met haar stinzen- en bladplanten. Dit alles straalt ondanks de diversiteit veel rust en harmonie uit.

En het zijn juist die dingen die het bezoeken van kwekerij De Beemd meer maken dan het kiezen uit ‘plantjes in potjes’.

Faciliteiten

Van 1 mei tot 1 oktober is de theetuin op de kwekerij geopend.