De Keltenhof

Wijksestraat, 25
6617 BX Bergharen
Gelderland
info@dekeltenhof.nl
Website: http://www.dekeltenhof.nl

Contactpersoon:
Ria van Leeuwen en Leo Steenbergen, 0487-532176 / 06-30512016

Openingstijden:

De Keltenhof is donderdag tot en met zaterdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Wanneer dit niet schikt, kunt u een afspraak maken voor een bezoek op een ander tijdstip. Groepen geven wij, op afspraak, graag een rondleiding.

 

Ligging en bereikbaarheid:

Vanuit richting Nijmegen Venlo via de A73 afslag Den Bosch nemen (A326), na ongeveer 5 km afslag Bergharen. Borden volgen en via Hernen komt u in Bergharen. Direkt na het begin van de bebouwde kom op driesprong rechtsaf richting Winssen, de Wijksestraat in. Na 600 m ligt DE KELTENHOF aan delinkerkant.

Vanuit alle andere richtingen: via de A50 neemt u de A-326; direkt daarna afslag Bergharen. Borden volgen en via Hernen komt u in Bergharen. Direkt na het begin van de bebouwde kom rechtsaf richting Winssen, de Wijkstraat in. Na 600 m ligt onze kwekerij aan de linkerkant.

Toegang

Gratis

De Keltenhof

Bij een oude, monumentale boerderij in Bergharen, midden in het land van Maas en Waal ligt de natuurlijke vaste plantenkwekerij De Keltenhof. Hier kweken wij sinds 1990 op natuurlijke en milieuvriendelijke wijze een rijk assortiment aan vaste planten, stinzenplanten, varens, keukenkruiden en waterplanten. Het verkoopgedeelte is terrasvormig gelegen onder nog jonge hoogstam-fruitbomen en is omzoomd door hagen. Rondom de boerderij is een aantal tuinen aangelegd in een natuurlijke sfeer. De totale oppervlakte van deze tuinen is ongeveer 1500m2.

In 1990 zijn we begonnen met De Keltenhof. Het sortiment bestond aanvankelijk uit wilde planten en keukenkruiden, maar inmiddels is dit flink uitgebreid. Naast varens en waterplanten zijn er steeds meer cultivars leverbaar. In totaal kweken we zo’n duizend soorten vaste planten. Heemplanten en stinzenplanten blijven onze specialiteit. We verkopen oorspronkelijk inheemse heesters en bomen die we inkopen bij ‘Bronnen’. Bronnen is een bedrijf dat gespecialiseerd is in gecertificeerd autochtoon plantmateriaal. Onlangs is het overgenomen door Staatsbosbeheer. Wij zijn één van de weinige verkooppunten van bomen en struiken van Bronnen.
In onze collectie rozen en clematissen zijn veel botanische en aanverwante soorten te vinden, maar ook een aantal grootbloemige cultivars die passen in de sfeer van onze kwekerij. In de herfst zijn onze verwilderingsbollen verkrijgbaar. Hierbij vrijwel alle stinzenbollen. Prijs/bestellijsten voor de bloembollen en knollen kunnen vanaf september gratis worden aangevraagd. Bloembollen kunt u natuurlijk ook online bestellen.

Bestellen en verzenden
Alle planten kunnen online besteld worden, maar alleen bloembollen verzenden we. Vaste planten, heesters en bomen kunnen na bestelling op de kwekerij worden afgehaald..

Kwaliteit
De Keltenhof streeft naar een zo laag mogelijke belasting van het milieu. Bestrijdingsmiddelen worden op onze kwekerij in het geheel niet gebruikt. Alleen die planten die dat nodig hebben worden handmatig bijgemest. De planten krijgen de tijd om zich te ontwikkelen en worden niet snel opgekweekt. De heesters van ‘Bronnen’ zijn grotendeels biologisch gekweekt.

Voorlichting en advies
De kwaliteit van de kwekerij is ook terug te vinden in de voorlichting en het advies. Met name voor hen die nog geen ervaring hebben met de aanleg en het beheer van een heemtuin of wildeplantentuin is dat belangrijk. Naast de mogelijkheid van persoonlijk advies op dit gebied wordt de bezoeker geïnformeerd door de beschrijvingen bij de planten in de verkoop. Bloemkleur, hoogte, bloeitijd en de meest geschikte standplaats (licht, vochtbehoefte, en bodemsamenstelling) worden vermeld.

Ontwerp
Wanneer u geïnteresseerd bent in een ontwerp voor een natuurlijke tuin dan kunnen we dit voor u laten verzorgen door tuinontwerpster Karin Krol. Zij helpt u graag gestalte geven aan uw natuurrijke droomtuin.

Faciliteiten

nvt