Dekema State

Dekemawei , 5
9057 LC Jelsum
Friesland
info@dekemastate.nl
Website: http://www.dekemastate.nl

Contactpersoon:
Wim of Jacomine Hoogendam 058- 2570020

Openingstijden:

Open: alle weekenden van april tot en met oktober van 13.00 – 17.00 uur. Vanaf 16 juni tot en met 13 september dinsdag tot en met zondag van 13.00 – 17.00 uur.
Tijdens de feestdagen zoals Pasen en Pinksteren en 5 mei gesloten.
Let op! Op sommige dagen kunnen de state en haar tuin gesloten zijn vanwege andere activiteiten. Let op de website of bel 058-2570020.

Ligging en bereikbaarheid:

Dekema State ligt slechts enkele kilometers ten noorden van Leeuwarden. Rijd vanaf Leeuwarden richting Stiens. Neem vervolgens de afslag Jelsum. Volg deze weg, die afbuigt naar rechts. In de bebouwde kom aan de linkerkant is de entree van Dekema State. U kunt hier parkeren (P1, P2 of P3).

Toegang

Entree: Volwassenen: 5,–, 65 + 4,– p.p., en kinderen tot en met 18 jaar: gratis tijdens openstelling, educatief tarief € 1,– per kind/begeleider. Entree van alleen de tuin: 1,50 p.p. met een boekje over de historie.

Dekema State

Dekema State is een klein landgoed vlak boven Leeuwarden met oprijlaan, singels, grachten, weiland, siertuin en nuts tuin. Dit laatste deel bestaat uit een boomgaard met historische fruitrassen, leifruit op de muur, groentetuin, kleinfruit en bloementuin. Dekema State staat bekend om zijn  stinzenflora in het voorjaar. Binnen de ommuurde tuin waant u zich een stap terug in het verleden. Het bos is op een natuurlijke manier aangelegd. Langs het buitenom kunnen de dieren een veilige broedplaats vinden binnen de houtwallen.

Faciliteiten