Ecoflora, ecologische kwekerij

Ninoofsesteenweg, 671
1500 Halle
België
info@ecoflora.be
Website: http://www.ecoflora.be

Contactpersoon:
Freddy Sparenberg, (0032)(0)2.361.77.61

Openingstijden:

* van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur

* tijdens de maanden augustus, december en januari sluiten wij op zaterdag om 13.00 uur.

* we zijn gesloten tijdens de kerstvakantie.

Ligging en bereikbaarheid:

Halle ligt zo’n 12 km ten zuidwesten van Brussel. Onze kwekerij is gelegen aan de N28 tussen Halle en Ninove.

MET HET OPENBAAR VERVOER:
U neemt de trein naar Halle. Aan het station van Halle neemt u bus 153 of 164 richting Leerbeek. De kwekerij bevindt zich op 50 meter van de halte Wolvendries.

Toegang

Gratis.

Ecoflora, ecologische kwekerij

“Een houtwal met lijsterbes, haagbeuk, els, sporkehout, wilde appel, rode kornoelje, bosrank en vogelkers. Een grasland met ratelaar, beemdooievaarsbek, wilde margriet, kievitsbloem, beemdkroon, duizendblad en pinksterbloem. Een beschaduwd plekje met daslook, longkruid, zenegroen, salomonszegel en wilde hyacint. Neen, dit is geen beschrijving van een botanisch waardevol natuurreservaat, maar wel van onze kwekerij.

Onze bijzondere kwekerij – gevestigd in en rond een oude Brabantse vierkantshoeve – specialiseert zich sinds bijna zeventien jaar in inheemse, wilde planten en kruiden. Het aanbod bedraagt meer dan 600 soorten, gaande van courante tot zeer zeldzame soorten uit de Belgische flora.

De nadruk ligt op de ecologische tuin: naast een eigen produktie van inheemse vaste planten en kruiden, worden er ook inheemse haagplanten, oude fruitboomrassen, bloembollen en zaden voor bloemenweiden aangeboden. Aan de kwekerij is een ecologische tuinwinkel verbonden, waar u ondermeer biologische moestuinzaden en plantgoed, potgronden, bio-meststoffen, gespecialiseerde boeken, compostsilo’s, vogelnestkasten en kastanje-tuinprodukten kan vinden.

Welkom!”

Faciliteiten