Educatieve tuin Woerden

lid

Lid

Kievitstraat , 40
3443 BG Woerden
Utrecht

Website: http://www.inbredius.nl

Contactpersoon:
NME Woerden en Oudewater, 0348-460313

Openingstijden:

De tuin is altijd toegankelijk

Ligging en bereikbaarheid:

De educatieve tuin ligt in het Park Bredius, een voormalige 19de-eeuwse buitenplaats langs de Oude Rijn. De tuin ligt rond NME-Centrum InBredius (Kievitstraat 42).

Openbaar vervoer: vanaf NS-station Woerden, 5 min. loopafstand tot de ingang van het park.

Toegang

Gratis. Honden zijn niet toegestaan.

Educatieve tuin Woerden

De educatieve tuin is in 1983 aangelegd en onderdeel van het centraal gelegen Park Bredius (22 ha). Op 0,25 ha zijn een zandwal, een beemd, een vijver met moerasgedeelte, akkertjes met akker(on)kruidenhoek, een stinzenhoek en een cirkelvormig aangelegd gedeelte met een kruiden- en vlindertuin te zien.

Ook is er een kruidenplukbak en achter het NME-Centrum is een snoeptuin aangelegd. Van wilgentenen is een gezellig zithoekje gemaakt van waaruit de tuin grotendeels te overzien is.

In de tuin staat een muurtje voor egels en metselbijen, maar ook een grote bijenkast. De honing hiervan is in het NME-Centrum te koop.

Net buiten de tuin ligt een grote boomgaard met hoogstamfruitrassen, het fruit hiervan wordt aan het eind van het seizoen verkocht tijdens het oogstfeest. De tuin en het omliggende park worden intensief gebruikt voor excursies voor het basisonderwijs.
De educatieve tuin wordt door een vrijwilligersgroep van IVN-ers en KNNV-ers beheerd.

Faciliteiten

NME-centrum InBredius is geopend op woensdag en zondag van 13 – 16 uur. In dit centrum voor natuur- en milieueducatie zijn wisseltentoonstellingen te bekijken, boeken en tijdschriften ter inzage en is koffie en thee verkrijgbaar.

Ook is er een folder over de tuin en zijn er wandelingen beschikbaar van 3 en 5 kwartier (beste periode hiervoor is april t/m september).

Voor (gezinnen met) kinderen is het Egeltjespad te leen, een natuurontdekpad van ongeveer een uur.

Op zaterdag- en zondagmiddag worden er elke 6 weken natuurdoemiddagen georganiseerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Kijkt u voor het actuele programma op de website: www.inbredius.nl

Rondleidingen zijn mogelijk op aanvraag.
De bezoeker wordt door een algemeen bord bij de ingang en door bordjes bij de planten nader geïnformeerd. De tuin is rolstoelvriendelijk.