Heemtuin De Wielenmaker

Sint Adelbertusweg , 38
1935 EM Egmond-Binnen
Noord-Holland
info@wielenmaker.nl
Website: http://www.wielenmaker.nl

Contactpersoon:
Peter Lassooy, initiatiefnemer en voorzitter van Stichting De Wielenmaker Tel. 06-55370787

Openingstijden:

De Wielenmaker is beperkt opengesteld voor bezoek. Tweemaal per jaar zijn er open dagen, waarbij u wordt rondgeleid door natuurgidsen. Voor groepen is bezoek altijd mogelijk. Maak dan even een afspraak via het e-mail adres.

Ligging en bereikbaarheid:

Het perceel is een halve hectare groot en ligt aan de Sint Adelbertusweg, hoek Randweg aan de westkant van Egmond-Binnen. Langs de tuin stroomt een duinbeek.

Buslijn 164 van station Castricum, halte Randweg, Egmond-Binnen

of buslijn 408 van station Heiloo, halte Kerklaan, Egmond-Binnen

Toegang

Na  afspraak

Heemtuin De Wielenmaker

Heemtuin ‘De Wielenmaker’ is een initiatief waarbij een stuk grond in het binnenduinrandgebied aan de natuur is teruggegeven. Een ecologisch beheerde tuin met inheemse wilde planten, afgestemd op het achterliggende landschap.

De Wielenmaker moet een verlengstukje worden van het kalkrijke duingebied. Er zijn biotopen geschapen voor planten en dieren die zich hier van nature thuis voelen. Voor vlinders kan de tuin een springplank vormen naar de vlindertuin van de Abdij van Egmond. Er zijn alleen inheemse plantensoorten aangeplant, zo veel mogelijk biologisch-dynamisch geteelde rassen van Nederlandse oorsprong.

Meer lezen?

Faciliteiten

Vanaf de start is er een video gemaakt. Deze video zal alle fasen in beeld brengen: de aanleg, het inzaaien en beplanten en de ontwikkeling in de eerste twee seizoenen. Tevens wordt een website actueel gehouden. Ieder jaar is er een open dag, waarbij rondleidingen verzorgd worden door IVN natuurgidsen. Er worden NME-activiteiten gedaan en lezingen verzorgd over natuur, milieu, landschap en cultuurhistorie.