MEC-tuin

Reigerskamp , 197
3607 HK Maarssen
Utrecht
mecmaarssen@odru.nl
Website: http://www.mecmaarssen.nl

Contactpersoon:
Mevr. C. Hakkert en mevr. N. Coppiëns, 0346-554406

Openingstijden:

De educatieve tuin is op maandag, woensdag en donderdag open (niet tijdens de schoolvakanties) de speelweide en struintuin zijn vrij toegankelijk.

 

Ligging en bereikbaarheid:

De educatieve tuin ligt aan de westelijke rand van Maarssen, dicht bij de snelweg A2. Met de auto navigeert u op Reigerskamp Maarssenbroek, ter plaatse raadpleegt u borden (Milieu Educatief Centrum), eenmaal bij de parkeerplaats (bij de tennisvereniging) aangekomen kunt u het Reigerspark inlopen.

 

Openbaar vervoer: NS-station Maarssen, vandaar is het nog 20 min. lopen, of NS-station Utrecht CS, buslijnen 37 en 38 richting MEC, halte Valkenkamp-Spechtenkamp, dan nog ca 10 min. lopen.

Toegang

Gratis. Honden zijn niet toegestaan (in grote gedeeltes van het Reigerspark)

MEC-tuin

De 0,1 ha grote tuin is rondom het MEC aangelegd. Het is dan ook een educatieve tuin, waar niet alleen kinderen iets kunnen leren en beleven, maar ook de individuele bezoeker. In deze kleine tuin is verrassend veel te ontdekken en te beleven. Raadpleeg hiervoor onze website http://www.mecmaarssen.nl

Het beheer wordt door vrijwilligers en Stichting (onderhoud van het gebouw) uitgevoerd. Naast de educatieve tuin en het Milieu Educatief Centrum is er ook een kinderboerderij ‘Otterspoor’, een speelweide en een struintuin (natuurlijke speelplek) gelegen.

De 0,1 ha grote tuin is rondom het MEC aangelegd. Het is dan ook een educatieve tuin, waar niet alleen de schooljeugd iets kan leren, maar ook de individuele bezoeker. In deze kleine tuin zijn verrassend veel biotopen en landschapselementen te vinden zoals een groenten- en kruidentuintje, stinzentuin, loofbos, vogelbos, kleine beestjestuin (ontdektuin), composthoop, takkenhoop, bosrand, vlindertuin, schermbloementuintje, lipbloementuintje en vijver. Het water uit de vijver bestaat uit kwelwater. Typische indicatoren voor kwelwater zijn bijvoorbeeld krabbescheer en blaasjeskruid.

Het intensieve beheer wordt door vrijwilligers uitgevoerd; de gemeente verzorgt de hagen en paden. Naast de educatieve tuin is kinderboerderij ‘Otterspoor’ gelegen.

Faciliteiten

Bij de planten en de 15 tuinvakken staan naambordjes. Er is een overzichtsbord met informatie en er zijn twee folders verkrijgbaar.

Met name in het voorjaar zijn er verschillende activiteiten te beleven in de tuin; variërend van een spannende spoorzoekertocht, tot een kunstproject.

Openingstijden documentatiecentrum MEC: woensdag van 13.30-16.30 uur.