Natuurlijk Asselt

Asseltsestraat , 40
6071 BT Asselt/Swalmen/Roermond
Limburg
info@natuurlijkasselt.nl
Website: http://www.natuurlijkasselt.nl

6-3

Contactpersoon:
Harry Cuijpers 0615851187

Openingstijden:

Van mei tot en met september op woensdag, zaterdag en zondag

van 10:00 tot 17:30 uur.

Een vrijwillige bijdrage van € 3,- p.p. is gewenst.

(contant of via QR-code)

Ligging en bereikbaarheid:

De tuin ligt in het buitengebied van de gemeente Roermond tussen Asselt (geschermd dorpsgezicht) en Swalmen. Vanaf treinstation Swalmen (Arriva Nijmegen/Roermond). Is het een aantrekkelijke wandeling van 2 km via o.a. de knooppunten 63/83/78/79 zie https://www.hartvanlimburg.nl/nl/wandelrouteplanner-limburg

Toegang

geen toegang voor honden

Natuurlijk Asselt

De tuin naast/achter ons woonhuis is ongeveer 100 bij 30 meter groot. Sinds 1988, het jaar dat wij ons huis uit 1933 betrokken, zijn wij doende om de tuin samen met de natuur te ontwikkelen. In 1996 heeft afgraving van teelaarde en herprofilering van een deel van de tuin voorwaarden geschapen voor meer natuurlijke variatie. Wilde planten zaden van https://www.cruydthoeck.nl/ en autochtoon plantgoed van  https://www.staatsbosbeheer.nl/wat-we-doen/zaden-en-plantmateriaal-leveren hebben dit proces versneld.

Naast de entree zijn groene parkeerplekken voor fietsen/auto’s.
Na het gotische toegangspoortje kunt u onthaasten in het wilgencirkeltje met info over de tuin. Daarna zullen onze twee geitjes en gans de bezoekers verwelkomen. Nieuwsgierig en waakzaam, als ze zijn.
Kippetjes en een volière met zebravinkjes maken de tuin ook voor kleine kinderen leuk. Vervolgens biedt de ruimte met bloemenweide ook uitzicht over de akkers. Verrassende sluitdoor kruipdoor paadjes, waar ook een grote kas deel van uit maakt, geven de tuin een avontuurlijk karakter. De kikkerpoel, de bostuin zorgen voor nog meer variatie. Laat u verrassen…..

Voor een bezoek van een heel dagdeel is de tuin wellicht te klein, maar Asselt biedt voldoende mogelijkheden om uw bezoek onderdeel van een leuk dagje uit te laten zijn. Zie de tips op onze site.

Faciliteiten

Bezoekers kunnen zelf koffie/thee maken tegen een kleine vergoeding

De kas heeft een zitgelegenheid. Aan een (compost) toilet wordt nog gewerkt. Helaas in 2023 nog niet klaar.