Natuurtuin ”t Bundertje’

Patrijsdonk,
5467 AC Veghel
Noord-Brabant
natuurtuin@meierijstad.nl
Website: https://www.meierijstad.nl/home/natuureducatiecentrum-natuurtuin-t-bundertje_41273/

Contactpersoon:
Gemeente Veghel, M. van Heijst, 0413-386665.

Openingstijden:

De tuin rondom is openbaar gebied en vrij toegankelijk.

Ligging en bereikbaarheid:

De tuin ligt tussen de wijken ’t Ven en de Bunders langs de Ecologische Verbindingszone het Duits Lijntje.

Openbaar vervoer: vanaf NS-station Eindhoven, Den Bosch, Helmond of Oss, met de bus tot bushalte de Bunders, vandaar lopend langs de Busselbundersweg tot aan de Patrijsdonk (10 minuten).

Toegang

Gratis. Honden zijn niet toegestaan.

Natuurtuin ”t Bundertje’

Natuurtuin ’t Bundertje is ingericht als educatiecentrum voor natuur- en milieueducatie (NME).

De Natuurtuin heeft een bijzondere ligging tussen twee woonwijken ’t Ven en de Bunders en langs de Spoorlijn, ’t Duits Lijntje, die een droge ecologische verbindingszone vormt.

Verderop in Veghel kruist de spoorlijn de rivier de Aa, die ook een hoge waarde heeft als natte ecologische verbindingszone. Naast de groene, boomrijke spoordijk ligt aan de kant van wijk ’t Ven natuurpark ’t Spoorpad (ontworpen door IVN Veghel) en aan de kant van wijk de Bunders ligt Natuurtuin ’t Bundertje met bloemenweides, perkjes met bloemen en kruiden, een vijver, een dierenweide met boerderijdieren en een leslokaal.

Faciliteiten

Scholen van de Gemeente Veghel kunnen op afspraak met schoolgroepen terecht bij de Natuurtuin voor natuurlessen. Ook kunnen zij lespakketten of materialen lenen. Mappen met wandelingen voor kinderen langs het Duits Lijntje, met lesbrieven voor onderweg, zijn voor schoolgroepen en voor gezinnen met kinderen te gebruiken.

Rondleidingen kunnen worden aangevraagd via het e-mailadres.