Natuurtuin Wilhelminapark

Hazepad , 5
2287 DE Rijswijk
Zuid-Holland
natuurtuin1@gmail.com

wilhelmp-2

Contactpersoon:
John Beentjes Voorzitter natuurtuin1@gmail.com

Openingstijden:

De paden van de Natuurtuin zijn vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.
Vier keer per jaar vindt voor jong en oud een open dag plaats. De vrijwilligers verzorgen dan rondleidingen, seizoensactiviteiten en -workshops.

Ligging en bereikbaarheid:

——

Toegang

Vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Honden zijn niet toegestaan.

Natuurtuin Wilhelminapark

“De Natuurtuin is dé plek waar mensen in contact kunnen komen met de natuur. Als het educatieve groene hart van het Wilhelminapark vormt de tuin een plek waar je niet alleen tot rust komt, maar ook veel kan leren over de natuur. Als leefgebied van onszelf en vele andere dieren!

In de tuin zijn verschillende landschappen en leefmilieus aangelegd die in het Zuid-Hollands landschap voorkomen. Je vindt er een aantal heemkundige parels, zoals een dijk, een akkertje, grienden en rietlanden. En ook aan planten en bloemen is er het gehele jaar door genoeg te ontdekken. Zo vormt de tuin het leefgebied van een bonte mengeling aan vogels, vissen, amfibieën en insecten.

Educatie

De Natuurtuin organiseert, in samenwerking met Haaglanden Beweegt en verschillende scholen, activiteiten voor kinderen, zoals natuurervaringslessen, speurtochten en aangepaste rondleidingen. Maar ook aan volwassenen is gedacht. Denk bijvoorbeeld aan de organisatie van o.a. extra lezingen en cursussen, geschikt voor ieder kennisniveau. Op verzoek kunnen ook lezingen en rondleidingen voor groepen worden gegeven

Blokhut

De blokhut vormt het middelpunt van de Natuurtuin. Hier starten rondleidingen en worden cursussen en lezingen gegeven. Daarnaast zijn er ook vitrines met o.a. opgezette dieren te vinden.

Faciliteiten

In de jaarplanning en op de Facebook-pagina ‘Natuurtuin Rijswijk’ zijn de data van de open dagen, rondleidingen, inventarisaties, lezingen en cursussen te vinden.