Tuin van Kapitein Rommel

lid

Lid

Stationsweg , 3
1901 DZ Castricum
Noord-Holland
coordinator@tuinvankapiteinrommel.nl
Website: http://www.tuinvankapiteinrommel.nl

Contactpersoon:
Coordinator Hella Wierenga 0251 – 672356

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 9.30 – 16.30 uur. Op feestdagen en in het weekend is de tuin gesloten.

Ligging en bereikbaarheid:

De Tuin van Kapitein Rommel ligt in het centrum van Castricum, schuin tegenover het NS-station

Toegang

De tuin is vrij toegangkelijk

Tuin van Kapitein Rommel

Buurtnatuur(tuin)initiatieven worden dan wel voornamelijk in stadsvernieuwingswijken, milieuvriendelijke woonwijken en Centraal Wonen-projecten in grote steden gerealiseerd, maar er bestaan gelukkig ook daar weer uitzonderingen op: in het Noord-Hollandse Castricum werd er in het kader van ‘sociale vernieuwing’ door buurtbewoners en andere vrijwilligers een unieke verwaarloosde tuin (de vorige eigenaar, kapitein Rommel overleed al in 1958) in 1993/’94 opgeknapt en heringericht tot een sfeervolle educatie- en ontmoetingsplek voor iedereen: de milieu-natuurtuin ‘Tuin van Kapitein Rommel’ met een grote vijver, plasberm, moeras en waterval, diverse schrale graslanden, rietland, stinzenbos en inheems bosje met takkenhopen, bloemrijke ruigte, kruidentuin, kas, bloemenborders etc. Een sfeervolle ontmoetingsruimte completeerde in 1995 het geheel. De tuin is te bereiken via de brug over de stationsvijver, schuin tegenover het station.

Faciliteiten

U kunt de ontmoetingsruimte en de tuin huren. Het is een ideale plek voor het vieren van feestelijke gebeurtenissen. Ook voor vergaderingen, cursussen, lezingen en andersoortige bijeenkomsten biedt de Tuin een prima gelegenheid. Zo is de Tuin ook erg geschikt als trouwlocatie!

Trouwen brugtrouwpaar midden

De ontmoetingsruimte geeft met zijn grote ramen een prachtig uitzicht op de tuin. Voor het gebouw is een ruim overdekt terras met tafels, stoelen en parasols, waar u kunt genieten van alles wat de tuin te bieden heeft. De ontmoetingsruimte is geschikt voor ongeveer 30 personen en is voorzien van een compleet ingerichte keuken (met vaatwasser). Huur voor feesten is mogelijk in het weekend en ’s avonds op werkdagen alleen voor vergaderingen, cursussen en presentaties.