Veermans Hof IJsselflora

lid

Lid

Stationsweg De Bongerd,
8131 DH Wijhe
Overijssel
heemtuin@ivn-wijhe-olst.nl
Website: http://www.ivn-wijhe-olst.nl

veermans-hof-3

Contactpersoon:
Annet van der Veen, 0570-523937 of 06-15347926

Openingstijden:

De tuin is van 15 maart tot 15 oktober vrij toegankelijk.

Ligging en bereikbaarheid:

De wilde plantentuin ligt in het dorp Wijhe, tussen het station en het dorpscentrum, tussen het bejaardencentrum ‘Het Weijtendaal’ en de Katholieke kerk.

Openbaar vervoer: vanaf NS-station Wijhe, 5 min. lopen.

Toegang

Vrije gift in het schuurtje. Honden niet toegestaan.

Kinderen zonder begeleiding van een volwassene geen toegang.

Veermans Hof IJsselflora

Wildeplantentuin ‘IJsselflora’ (2500 m²) werd in 1971 ontworpen en aangelegd door de heer Jan Veerman. Doel van dit bijzondere particuliere initiatief was, zoals de naam al aangeeft, de flora van de IJsselstreek bij elkaar te brengen en aan het publiek te tonen.
De tuin vertegenwoordigt onder andere de dijkberm- en rivierduinflora. In het bosgedeelte zijn in het voorjaar stinzenplanten te vinden. Ook is er een gedeelte met akkeronkruiden, een steenhoop en een ruig gedeelte met Grote en Kleine kaardenbollen. Daarnaast is er het ‘Vrome Hoekje’ met planten als Roomse kervel, Rozenkransje, Mariadistel en Hemelsleutel. Andere van de ruim 300 soorten wilde planten zijn o.a. Duifkruid, Tripmadam, Pijpbloem, Rapunzelklokje, Wilde marjolein en Grote en Kleine pimpernel. In 1992 werd het beheer overgedragen aan IVN-afdeling ‘De Grutto’ en kreeg de heemtuin de naam ‘Veermans Hof IJsselflora’. De tuin wordt onderhouden door vrijwilligers van de IVN-afdeling de Grutto-Wijhe/Olst

Faciliteiten

Rondleidingen zijn mogelijk na telefonische afspraak. In de tuin is een informatiepaneel te vinden en de meeste planten zijn voorzien van naambordjes. Tevens is een informatiefoldertje verkrijgbaar (ook via de website).