Vlindertuin Waalre

Blokvenlaan,
Waalre
Noord-Brabant
vlindertuinwaalre@gmail.com
Website: http://www.ivn.nl/afdeling/valkenswaard-waalre/vlindertuin-waalre

Contactpersoon:
Fanny van Zon

Openingstijden:

Van zonsopgang tot zonsondergang

Ligging en bereikbaarheid:

De vlindertuin ligt aan de oostrand van het dorp nabij het Blokven.

Toegang

De tuin is vrij te bezoeken. Groepen van meer dan 10 personen s.v.p. vooraf aanmelden. In het vlinderseizoen, dat wil zeggen tussen 1 april en 1 oktober, zijn vrijwilligers in de tuin aan het werk op dinsdagmorgen en woensdagmiddag. Zij vertellen graag over de tuin en geven antwoord op vragen.
Op onbemande momenten zorgen de ca. 20 informatiebordjes in de tuin ervoor dat de bezoeker van alles kan opsteken over het vlinderleven. QR-codes op de bordjes leiden naar internetpagina’s met nóg meer informatie.

Vlindertuin Waalre

De vlindertuin werd in 2003 aangelegd op het terrein van de oude gemeentekwekerij. Na een beginperiode waarin de tuin er nog wat kaal uit zag, wordt de begroeiing er nu steeds weelderiger.

U betreedt de tuin via een open pleintje met informatiebord, schuurtje en een zitkuil onder de linde. Langs een pluktuin, fruitbomen en een vlindervriendelijke siertuin bereikt u een meer natuurlijk gedeelte met kleine biotopen, zoals een bloemenweide, ruigte, grasland, een poel, een heideheuvel, mantel en struweel en bent dan weer terug bij de ingang.

Uiteraard vindt u op het terrein veel vestigingshulp voor de fauna, speciaal gericht op insecten.

Faciliteiten

In het vlinderseizoen – tussen 1 april en 1 oktober – zijn er regelmatig speciale activiteiten, zoals kindermiddagen, werkdagen en tellingen van nachtvlinders.

De planning voor speciale activiteiten in 2017 wordt aan het begin van het vlinderseizoen gemaakt en verschijnt dan op de website.